Hlavní obsah

Suzuki Swift Sport už jen s turbem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další auto dostane turbo. I Suzuki Swift Sport, jeden z nejoceňovanějších malých nenápadných sporťáčků, ztratí atmosférický motor a nahradí ho „foukanou“ verzí.

Foto: Suzuki

Suzuki Swift Sport

Článek

Suzuki Swift nedávno přišlo i na český trh. Auto je to zajímavé, netradiční v té šedi koncernových kousků, a jak se dalo očekávat, motory propadly kouzlu downsizingu.

A Suzuki Swift Sport, které se představí na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem na tom prý nebude lépe. Suzuki sice vydalo jen jedinou fotku s tím, že to bude „kompletně nový vůz, mnohem lepší, zábavnější…“, ale zároveň se objevily informace, že pod kapotou už nebude atmosférická šestnáctistovka.

Nahradí ji přeplňovaná čtrnáctistovka ze Suzuki Vitary S, která by mohla mít skutečně větší výkon (103 kW), což se snížením hmotnosti vozu (prý bude kolem jedné tuny) by mohlo mít za následek lepší jízdní charakteristiky. Ale ti, kteří přece jen už na trhu zoufale hledají nějaké atmosférické agregáty, nebudou nadšeni. Alespoň tu mají tu dvanáctistovku.

Foto: Suzuki ČR

Suzuki Swift Sport

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám