Hlavní obsah

Po letech přišlo nové BMW řady 8. Má pevná světla

V pátek 26. května se na známé italské přehlídce automobilové krásy Concorso d'Eleganza Villa d'Este představí nové BMW 8 Series Concept. Z uměleckého hlediska lze vůz označit za pojízdnou sochu.

Foto: BMW

BMW Series 8 Concept

Článek

Když jsme před nedávnem psali, že BMW nabídne novou osmičkovou řadu, shodla se v anketě drtivá většina čtenářů, že původní kupé řady 8 můžeme zařadit mezi legendy.

BMW Series 8 Concept

Nová generace to tedy bude mít těžké. Navázat na legendu není jen tak. Třeba jen tím, že spousta lidí by si přála mít alespoň jedno auto s „mrkačkami“, tedy výklopnými světlomety jako to bylo dřív.

Jenže v tom je zklameme. Koncept, a s téměř stoprocentní jistotou i budoucí sériový vůz, má pevná světla. A vzhledem k tomu, že auto má být špičkou ve všem, co BMW má, jde samozřejmě o laserovou optiku.

Foto: BMW

BMW Series 8 Concept

Foto: BMW

BMW Series 8 Concept

Bohužel všechno, co nám BMW o voze oficiálně řeklo, je jen spousta superlativů o designu, jak je báječný, dynamický, svalnatý apod. Detailů a objektivních hodnot je pomálu.

Víme, že auto stojí na jednadvacetipalcových kolech, zadní difuzor je z uhlíkového kompozitu. A že je interiér velmi krásný, protože se tu snoubí leštěný hliník a kůže, sedadla jsou opět z uhlíkového kompozitu. Detailem je, že ovladač systému iDrive a hlavice řadicí páky jsou ze skla Swarovski. Líbí se vám nová osmičková řada? Oznámkovat ji můžete v anketě u článku.

Foto: BMW

BMW Series 8 Concept

Anketa

Oznámkujte BMW Series 8 Concept
1
86,6 %
2
4,3 %
3
2,9 %
4
1,7 %
5
4,5 %
Celkem hlasovalo 2305 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám