Hlavní obsah

Fiat odhalil střední hatchback pro Brazílii. Může to být nástupce Punta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihoamerické trhy budou během následujících měsíců bohatší o jednu novinku. Jde o hatchback Argo, který velikostně spadá do kategorie modelu Punto. Nebude to jeho nástupce v Evropě?

Foto: Fiat

Fiat Argo

Článek

Fiat na jihoamerických trzích nabízí svébytné modely, které se od zbytku světa v mnohém odlišují. A nemluvíme jen o motorech na líh. Ovšem model Argo by se mohl velmi lehce přesunout přes oceán i do Evropy, a tady zaujmout místo Punta, které už je notně vousaté. Už netrpělivě očekáváme jeho příchod, takže představení modelu Argo v Brazílii by mohlo být předzvěstí evropské premiéry.

Foto: Fiat

Fiat Argo

Foto: Fiat

Fiat Argo

Jak jsme již předeslali, jde o hatchback, který má hodně pěkný design. Pod kapotou se ukrývají motory FireFly o objemech 1,0 a 1,3 litru. Ty mohou mít jak manuální, tak i automatizovanou převodovku. A pak je tu i E.torQ agregát s objemem 1,8 l, který může mít dokonce i tradiční automatickou převodovku.

Na obrázcích vidíte vrcholnou verzi HGT, tedy s výše zmíněnou osmnáctistovkou. Když si odmyslíme i nějaké ty designérské parádičky, které mít sériová verze nebude, pak najdeme moc povedené auto klasického střihu, které by mohlo oslovit dost lidí. Jak ho vidíte vy? Sami oznámkujte auto.

Anketa

Ohodnoťte Fiat Argo
1
92,1 %
2
4,7 %
3
1,9 %
4
0,4 %
5
0,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 532 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám