Hlavní obsah

BMW začíná odhalovat M5, supersedan dostane 600 k a vypínatelný xDrive

Novinky, maž

Šestá generace sportovního sedanu s tradičním označením M5 se zvolna začíná odhalovat. BMW nyní oficiálně potvrdilo, že půjde o „čtyřkolku”, ovšem s možností přenášet veškerý točivý moment výhradně na zadní kola. Nové BMW M5 se v sériové verzi ukáže ještě letos.

Foto: BMW

BMW M5 (2017, kamuflovaná verze)

Článek

BMW svůj revoluční pohon pro M5 nazývá M xDrive. Standardně půjde o „čtyřkolku”, po stisknutí tlačítka ovšem elektronicky řízená mezinápravová spojka pošle na dobu, kterou si řidič sám určí, 100 procent točivého momentu pouze na zadní kola.

Zakoupením jednoho auta tak vlastně získáte dvě - pro sportovní jízdu „zadokolku” a pro dny, kdy prší nebo padá sníh, praktickou „čtyřkolku”. M5 nabídne tři režimy: 4WD, 4WD Sport a 2WD, tedy ryzí „zadokolku”.

Foto: BMW

BMW M5 (2017, kamuflovaná verze)

BMW dále prozradilo, že nová M5 dostane osmistupňovou převodovku M Steptronic, výkon osmiválce vyskočil z 560 na rovných 600 koní, respektive 441 kW. Točivý moment má hodnotu 700 Nm. (Výkon 600 k měla i dosluhující generace, ovšem výhradně s paketem Competition.)

Foto: BMW

BMW M5 (2017, kamuflovaná verze)

V případě nové generace jde opět o 4,4litrový V8 s technologií M TwinPower Turbo, avšak s několika úpravami - vyšší vstřikovací tlak, nová turbodmychadla, výkonnější mazací a chladicí systémy a také lehčí výfukový systém.

BMW zatím neoznámilo místo světové výstavní premiéry, očekáváme zářijový frankfurtský autosalon, přičemž prodej bude patrně zahájen hned poté.

Foto: BMW

BMW M5 (2017, kamuflovaná verze)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám