Hlavní obsah

V Česku je první Lamborghini Aventador S, proti minulosti podražil

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V České republice je první Lamborghini Aventador S, výrazně omlazené provedení původního modelu. Minulá generace, uvedená před šesti lety, stála v přepočtu 6,5 miliónu korun. Nyní musíte z účtu poslat ještě o milión více.

Foto: Porsche Inter Auto CZ

Lamborghini Aventador S

Článek

Lamborghini Aventador S bude stát po celé Evropě stejnou částku – 281 555 eur (bez daně). Přepočteno dnešním kurzem to činí 7 579 000 korun. V Česku má Lamborghini oficiální zastoupení na pražském Smíchově.

„Čekací doba na tento model je sedm měsíců. Momentálně jsou však kapacity vyprodány, a pokud si Aventador S objednáte dnes, dodání proběhne až v příštím roce,” uvedla na dotaz Novinek Zuzana Joklová z českého zastoupení Lamborghini.

Omlazenou verzi poznáte podle jiného předního nárazníku, jinak tvarované je i zadní křídlo a difuzor. Zlepšil se tím přítlak, Lamborghini udává, že o 50 procent. Zadní náprava je nově řiditelná, což je prvek převzatý z verzí SV. Ten při pomalé jízdě o malý úhel natáčí zadní kola proti směru těch předních, což zvyšuje ovladatelnost. Ve vyšších rychlostech je natáčení stejným směrem jako přední kola a díky tomu se zlepšuje chování v zatáčkách.

Foto: Porsche Inter Auto CZ

Lamborghini Aventador S

Nová je dále výfuková soustava, a co je podstatné, motor V12 ještě o 40 koní posílil. Nyní 6,5litrový dvanáctiválec s rozevřením válců 60 stupňů nabízí 740 koní (544 kW) při 8400 otáčkách (dříve 8250). Točivý moment má stejnou hodnotu jako dříve – 690 Nm při 5500 otáčkách. Maximální otáčky motoru vzrostly na hodnotu 8500.

Foto: Porsche Inter Auto CZ

Lamborghini Aventador S

Zrychlení pouhých 1575 kg (suchá hmotnost) těžkého supersportu na 100 km/h zůstalo stejné jako u verze před omlazením – je to stále fantastických 2,9 sekundy. Zrychlení 0–200 km/h je pak otázkou 8,8 s a 0–300 km/h zvládne Aventador S za pouhých 24,2 sekundy. V12 má spotřebu 16,9 litru v kombinovaném režimu, nádrž pojme 85 litrů paliva. Další informace najdete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: Porsche Inter Auto CZ

Lamborghini Aventador S

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám