Hlavní obsah

Aria Concept: kráska se srdcem Corvette

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Kalifornii existuje firma Aria Group, kde nyní působí bývalý designér z GM Ed Taylor. Ten dostal už dávno přezdívku Fast Eddy a všichni věděli, že jeho vášní je Chevrolet Corvette. A tak jednen tento vůz vzal a dal mu jiný kabát.

Foto: Aria Group

Aria Concept

Článek

Už když začali ve firmě připravovat tenhle vůz, věděli, že chtějí zachovat to, proč je Chevrolet Corvette tak úžasné auto, ale dát mu nový kabát. Úplně nový. Ne nějaký tuning.

Foto: Aria Group

Aria Concept

A tak vznikla tahle kráska dlouhá 4470 mm, která stojí na rozvoru 2718 mm. Abychom byli úplně přesní, šířka je 1930 mm a výška pouhých 1245 mm. Vůz je i s velkým vidlicovým osmiválcem těžký jen 1360 kg. Agregát je přitom stejný, jako v Corvette Z06, což znamená 485 kW a 881 N.m. Převodovka s dvojitou spojkou přenáší sílu pochopitelně na zadní kola.

Auto vyniká úžasně užehlenými tvary, kde výrazně vystupují z řady pouze světla. Ta přední možná trochu připomenou starší vozy Chevroletu, vzadu pak je třeba světla zapnout, aby byla v mezeře u difuzoru vidět. Pěkný detail. Auto může mít speciální kola od HRE v rozměrech od 20 až do 24 palců.

Foto: Aria Group

Aria Concept

Kdo by chtěl, může si auto u firmy objednat. Cena zatím není stanovena, ale se zákazníkem se jistě firma domluví. Vyrobit auto asi nebude problém, vždyť Aria Group je projekční, konstrukční a výrobní firma na prototypy.

Z jejich dílny například vychází koncept Kia GT4 Stinger nebo vyrábí klasická Porsche pro značku Singer. Z dalších jejich věcí z portfolia lze zmínit třeba přípravu speciálních vozidel pro filmy (například Transformers) nebo navrhování a úpravy privátních letadel.

Reklama

Výběr článků

Načítám