Hlavní obsah

Ženeva: Nejzvláštnější novinka autosalonu? Koncept pick-upu od Mercedesu

Novinky, maž

Mercedes do Ženevy kromě jiných novinek přivezl i koncept svého vůbec prvního pick-upu. Na pracovní stroj s logem třícípé hvězdy byl poněkud neobvyklý pohled a nebylo to jenom tím, že u auta místo usměvavé hostesky pózoval mladý muž v obleku.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Mercedes-Benz Concept X-Class

Článek

Mercedes uvádí, že jeho třída X bude nejluxusnějším pick-upem, prvním prémiovým modelem tohoto jinak pracovního segmentu. Základem je Nissan Navara, ale z konceptu to poznat není, maskování levnějšího technického základu je velice dobré.

Přední maska je mohutná a nese typické prvky Mercedesu, totálně hladká záď pak působila díky tomu a svítilnám táhnoucím se kolem celého víka korby poněkud zvláštně. Ale je to jenom koncept, sériové provedení bude vypadat jinak. Pokud se nepleteme, žádný jiný pick-up už na ženevském autosalonu nebyl.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Mercedes-Benz Concept X-Class

Mercedes zatím potvrdil pouze kombinaci dieselového šestiválce a stálého pohonu všech čtyř kol. Velmi luxusním dojmem působí kabina pro čtveřici cestujících, kterou jsme ale nemohli otestovat na vlastní kůži. Ale jenom z toho, co jsme z metru viděli, je jasné, že interiér bude kvalitou a výběrem použitých materiálů plnit kvalitativní standardy stuttgartské automobilky.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Mercedes-Benz Concept X-Class

Do prodeje zamíří už letos 

Rozměry u třídy X zatím Mercedes neuvedl (podle odhadu mají rozhodně přes pět metrů), užitečná hmotnost bude činit 1,1 tuny a za autem budete smět táhnout až 3,5tunový přívěs.

Prodávat se třída X bude i v Evropě, mezi klíčové trhy ale bude patřit Austrálie, Latinská Amerika a některé země Afriky. Překvapivě se nepočítá s prodejem v USA. Sériové provedení očekáváme už v září na frankfurtském autosalonu, poněvadž prodej bude zahájen už koncem letošního roku.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Mercedes-Benz Concept X-Class

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám