Hlavní obsah

Až na kost oholený Ford GT přímo od výrobce

Někomu se asi zdálo, že Ford GT je příliš změkčilý. Že je příliš otylý a pomalý. Nebo že se k němu prostě nehodí moderní vymoženosti jako autorádio. A tak Ford vytvořil speciální edici Competition.

Foto: Ford

Ford GT Competition Series

Článek

Ford GT nazvat tlouštíkem je poněkud přehnané. Vždyť díky aplikaci velmi lehkých materiálů váží pouhých 1385 kilogramů. Přitom ho pohání přeplňovaný vidlicový šestiválec o objemu 3,5 litru s výkonem 600 koní (441 kW). Maximální rychlost auta je 347 km/h.

Foto: Ford

Ford GT Competition Series

Foto: Ford

Ford GT Competition Series

Ale přesto je skupina lidí, kterým je tohle málo. A tak Competition Series přináší auto, ve kterém je toho opravdu málo. Málo luxusu a pohodlí. Chybí tu jakékoli prvky, které by mohly autu přitížit – klimatizace, držáky nápojů, rádio, reproduktory. Místo toho je v interiéru velká prostorová klec.

Karoserie pak dostala další odlehčení. Třeba kryt motoru je z akrylátu zadní sklo z tolik prezentovaného Gorilla Glass (ano, je to to tenké tvrdé sklo, které se používá na mobilních telefonech, abyste je nepoškrábali) bude ještě tenčí. Karoserie dostane karbonové prahy, zrcátka a kusy nárazníků. Vše lakované průhledným lakem. Nová jsou také kola z uhlíkového kompozitu nebo titanový výfuk.

Prostě odlehčení až na kost. Bohužel Ford nezveřejnil výslednou hmotnost auta, stejně jako jeho cenu.

Foto: Ford

Ford GT Competition Series

Foto: Ford

Ford GT Competition Series

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám