Hlavní obsah

Volkswagen začal odhalovat Arteon, nástupce pseudokupé CC

Novinky, maž

Na letošním ženevském autosalonu ukáže Volkswagen nástupce modelu Passat CC, respektive CC, jak se jmenoval v poslední generaci. Čtyřdveřové kupé nese nový název Arteon a automobilka jej zcela odhalí již za několik dní.

Foto: VW

VW Arteon (2017)

Článek

Překvapením nové vlajkové lodi (do plánovaného příchodu nové generace phaetonu v roce 2020) je její název - Arteon. Jak vzniknul? Volkswagen to vysvětluje následovně: skládá se ze dvou částí: „art“ (anglicky umění), koncovka „eon“ označuje prémiový model. Také ”eony” už má Volkswagen dva: dnes již nevyráběný phaeton a pak čínský luxusně pojatý sedan phideon.

Bližší podrobnosti zatím automobilka neuvedla, jisté je, že vůz bude postaven na stejné platformě jako současný passat. Automobilka nový model se splývavou zádí řadí do vyšší střední třídy, teď nad passat, ze kterého arteon technicky vychází.

Foto: VW

VW Arteon během testování

Mezi nejdůležitější stylistické prvky podle VW patří přední partie, v níž přední světlomety LED a světla pro denní svícení splývají v jeden celek s chromovanými příčkami masky chladiče a kapotou motoru. Proti docela usedlému passatu tak nový model snad přinese více emocí, zejména co se vnějšího designu týče.

V Evropě se nový model začne prodávat letos v létě, později zamíří i na severoamerické trhy. Arteon se zcela odhalí na březnovém ženevském autosalonu.

Foto: VW

VW Arteon (2017)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám