Hlavní obsah

Miniaturní Toyota Yaris bude pekelně divoká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toyota se vrátila do závodů WRC, a to je ideální důvod k tomu, aby byla představena pěkně ostrá verze nějakého vozu. Samozřejmě že nejlépe toho, se kterým se závodí. Takže pozor – Toyota Yaris ve sportovní verzi pro silniční použití bude!

Foto: Toyota

Výkonná verze Toyoty Yaris

Článek

Tohle je malá Toyota Yaris, která bude mít premiéru na ženevském autosalonu. Má pořádně zvýrazněné vstupy vzduchu, vzadu má difuzor a centrálně vedený výfuk a nad zadním oknem velké přítlačné křídlo.

Má to vůbec smysl u vozu, který je určený do města a jeho výkony motorů nejsou až tak úchvatné? Vzpomínáte však na první yarisy s verzemi TS, nebo dokonce tu zajímavost s označením Turbo? Výkony 78 resp 110 kW byly tehdy více než dostatečné a auto ukazovalo, že malý znamená svižný a byla radost tahle auta řídit. A teď si vezměte, že nová verze bude mít zatím nespecifikovaný agregát s výkonem někde kolem 210 koní (156 kW)!

Foto: Toyota

Výkonná verze Toyoty Yaris

Samozřejmě že auto bude mít změn víc. Od podvozku, brzd, řízení až po interiér, kde si troufáme odhadnout, že sedadla nahradí nějaká pořádná s maximálním bočním vedením.

Pokud Toyota nepřestřelí cenovku, mohlo by to být super auto na dokonalé svezení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám