Hlavní obsah

Kia a její čtyři šílené koncepty

Budeme vás zásobovat mnoha vozy ze světa tuningu, protože teď je aktuální americká tuningová výstava SEMA. A na ní najdeme čtyři hodně netradiční koncepty aut. Prý jde o autonomní vozy postavené na bázi standardních sériových aut.

Foto: Kia

Kia Sorento Ski Gondola

Článek

O tom si tak trochu dovolujeme pochybovat, spíš půjde jen o zajímavosti, kde odstranili volanty a s auty udělali psí kusy, jen aby to vypadalo zajímavě, ale jedno se musí uznat – vypadá to zajímavě.

Sorento Ski Gondola

Kia Sorento, která má místo kol pásy je opravdu povedený kousek. Je to speciál, který by měl vyvážet lyžaře po svazích hor do jinak těžko přístupných míst. A navíc jsou tu jen dvě sedačky, obrácené zády k jízdě. Chybí tu volant, řadicí páka.

Foto: Kia

Kia Sorento Ski Gondola

Prostorný interiér je zaplněný jen dvojicí sedadel s výraznými madly, aby se lyžaři v terénu dobře udrželi a displejem tabletu, kde se dozví všechno důležité – od zpráv o počasí až po vytápění sedadel. Zajímavé je i zrušení madel na dveřích.

Soul First Class

Prostě si odpočinout při cestě z práce. Tak to má nabízet tohle modré zjevení, které má taktéž dvě sedačky otočené zády k jízdě. Interiér vozu ale zahrnuje hlavně velkou čtyřicetipalcovou televizi, na kterou je promítán buď klasický televizí obraz, nebo je na ní napojen počítač iMac.

Foto: Kia

Kia Soul First Class

Foto: Kia

Kia Soul First Class

School of Rock Sedona

Tady volant a řadicí páku nahradilo mixážní a nahrávací studio. Tohle auto by mělo samo přepravit kapelu na jejich vystoupení, všechno nahrát, zaznamenat a třeba i znova reprodukovat. Auto má v přední masce napasované reproduktory, takže může zprostředkovávat hudbu všem okolo.

Foto: Kia

Kia School of Rock Sedona

Foto: Kia

Kia School of Rock Sedona

Niro Triathlon

Celkem nudný rodinný vůz Kia Niro Hybrid přišel o střechu a dveře kufru od zadního D-sloupku a místo toho je tu ložná plocha, kam se dá upevnit kolo. V interiéru je místo pro jednoho cestujícího. Konkrétně sportovce, který se při jízdě pěkně připraví na svůj triatlonový závod, k němuž má všechny propriety umístěné v přihrádkách a závěsech v celém autě. A ve dveřích je dokonce i sprcha.

Foto: Kia

Kia Niro Triathlon

Foto: Kia

Kia Niro Triathlon

Anketa

Které auto je podle vás nejlepší?
Sorento Ski Gondola
71,4 %
Soul First Class
6,2 %
School of Rock Sedona
5,2 %
Niro Triathlon
17,2 %
Celkem hlasovalo 290 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám