Hlavní obsah

Čínský elektrický sporťák míří do světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jmenuje se Qiantu K50 Event! (ten vykřičník ve jméně skutečně je) a je to elektrický sportovní automobil, který se má postupně vydat do světa. Nyní jej čeká souboj s Teslou, protože příští zastávka jsou Spojené státy americké.

Foto: Qiantu

Qiantu K50 Event!

Článek

Elektrický pohon vozu spoléhá na elektromotory o výkonu 294 kW (400 koní) a točivém momentu 650 Nm. Všechna síla je soustředěna na zadní kola. Z nuly na sto kilometrů za hodinu zrychlí prý za pět sekund. Dojezd na jedno nabití akumulátorů je 200 km.

Foto: Qiantu

Qiantu K50 Event!

Foto: Qiantu

Qiantu K50 Event!

Nejsou to úplně špičkové hodnoty, ale předpokládá se, že pro souboj se značkou Tesla, která nyní v elektromobilech kraluje, bude mít jedno eso v rukávu – cenu. Jaká bude? Lu Qun, představitel značky Qiantu řekl pro čínské noviny South China Morning Post, že cena by měla být výrazně nižší, než je tomu v případě Tesly. Například Tesla Model S stojí dnes v USA 72 700 dolarů, což je v přepočtu 1,7 miliónu korun.

Foto: Qiantu

Qiantu K50 Event!

Cesta vozu do USA ale ještě může být složitá. Vždyť teprve příští měsíc vyjedou na čínské silnice dva předsériové prototypy, které mají být testovacími vozy pro další sériovou výrobu. První vozy by do USA měly dorazit ve druhé polovině roku 2017.

Foto: Tesla

Tesla Model S P100D

Reklama

Výběr článků

Načítám