Hlavní obsah

BMW opět zavzpomínalo na své první auto s turbem, ukázalo oranžový Turbomeister

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Designová studie BMW 2002 Hommage Turbomeister se představila na přehlídce Concours d’Elegance v Pebble Beach v Kalifornii. Je vzpomínkou na model BMW 2002 Turbo, který se v roce 1973 stal prvním sériovým evropským vozem vybaveným přeplňovaným motorem. Nepřišel ale ve vhodné době, o přeplňované motory tehdy nebyl takový zájem jako v posledních deseti letech.

Foto: BMW

BMW 2002 Hommage Turbomeister: retro vzhled na pořádné retro fotce

Článek

Pokud svět motorů sledujete pravidelně, budou vám tvary nového konceptu BMW 2002 Hommage Turbomeister povědomé. Jak by také ne, vždyť jde o automobil představený letos na prestižní výstavě Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Oranžové auto, které vidíte nyní, má pouze jiné lakování karoserie a přidané polepy. A „zlatá” kola.

Coby technický základ bylo použito BMW M2, což je patrné zejména při pohledu z profilu. Design modelu 2002 Hommage zcela evidentně odkazuje na původní 2002 Turbo. Jde zejména o přední masku, široký rozchod kol a nízkou karoserii.

Foto: BMW

BMW 2002 Hommage Turbomeister

Pro přední část je typická příď směřující do špičky, výrazný přední spoiler, poté horizontální rozdělení zádi na dvě části nebo zadní svítilny. Vypadalo to fantasticky v sedmdesátých letech, vypadá to fantasticky v italské verzi, i v té nejnovější, v oranžovo-černém kabátu, který se představil právě na výstavě v Pebble Beach v Kalifornii.

Nápis Turbomeister je vtipným odkazem na jistý alkoholický nápoj, jehož název se na závodním provedení modelu 2002 turbo objevoval do té doby, než to bylo zakázané.

Foto: BMW

BMW 2002 Hommage concept

Foto: BMW

BMW 2002 Hommage Turbomeister

Pokud si chcete prohlédnout plně funkční koncept 2002 Hommage, další informace a fotografie najdete v dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: BMW

BMW 2002 Hommage Turbomeister

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám