Hlavní obsah

Volvo S90 i Alfa Romeo Giulia mají zadní skla z Chuděřic

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obě vlajkové lodi italské, respektive švédské automobilky budou mít zadní skla Made in Czech republic. Dodavatelem je totiž chuděřická firma AGC Automotive Czech.

Foto: Volvo

Volvo S90

Článek

Česká firma nezískala u Volva S90 ani u Alfy Romeo Giulia zakázku na kompletní zasklení vozidel, ale „pouze” na zadní pevná trojúhleníková skla. „V případě Alfy Romeo Giulia půjde o téměř 80 tisíc skel ročně. U Volva S90 to bude přes 22 000 kusů,“ uvedl ředitel firmy Luděk Steklý.

Chuděřická AGC Automotive Czech dodává pro Volkswagen, Mercedes, BMW a další automobilky. Loni celá skupina AGC vyrobila 31 miliónů skel pro automobilový průmysl.

A Česko je - zdá se - „sklářskou” velmocí, protože na našem území je i druhá velká továrna na autoskla. Továrna z českých Hořovic, vlastněná francouzským koncernem Saint-Gobain, se může pyšnit výrobou čelních skel na modely nejluxusnějších značek světa - Rolls-Royce, Porsche nebo Ferrari. Více v naší reportáži. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám