Hlavní obsah

Bude mít BMW v nabídce pick-up? Zvažují to

Novinky, maž

Pick-up by ještě na začátku století byl v nabídce BMW absolutně nepřijatelný. Jenže doba pokročila a Mnichovští už nabízejí auta s pohonem přední nápravy, rodinná MPV nebo tříválce. Takže vlastně proč ne i užitkové auto?

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Článek

„Nikdy neříkej nikdy. Sledujeme prostor pozorně,” uvedl šéf australského zastoupení BMW, Marc Werner, pro tamní motoristické periodikum Motoring na otázku, zda by mnichovská automobilka mohla postavit pick-up.

Jen pouhý rok předtím šéf asijské divize BMW Hendrik von Kuenheim pro stejný web pravil, že BMW nikdy pick-up nepostaví. Ale možná tomu tak nebude, ostatně tuto karosářskou variantu chystá i Mercedes-Benz.

Stuttgartský výrobce má výhodu nejenom ve spřátelené alianci Renault-Nissan, ale rovněž v tom, že vyrábí dodávky a užitková vozidla, včetně nákladních. BMW, největší výrobce luxusních aut na světě, kupříkladu nikdy ve své stoleté historii neměl pick-up ani dodávku ve své nabídce. Ale MPV nebo auto s pohonem předních kol také ne, sluší se dodat, a dnes je vesele prodává.

Anketa

Poškodí podle vás image BMW, když bude vyrábět pick-upy?
Ano
32,4 %
Ne
67,6 %
Celkem hlasovalo 309 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám