Hlavní obsah

BMW nabídne řadu 1 v provedení sedan, prodávat se bude jenom v Číně

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichovská automobilka bude nabízet svou nejmenší modelovou řadu s tříprostorovou karoserií. Na evropských trzích se přitom řada 1 nabízí výhradně jako hatchback a to buď v třídveřovém, nebo pětidveřovém provedení.

Foto: BMW

BMW řady 1 Sedan (verze pouze pro Čínu)

Článek

Jediná fotografie a krátký text. Nečekaně stručná je oficiální tisková zpráva k novému modelu, který BMW vyvinulo společně se svým čínským partnerem BMW Brilliance Automotive. Jedná se o řadu 1 v karosářském provedení sedan, automobil je přizpůsoben blíže nespecifikovaným potřebám čínských zákazníků i tamním klimatickým podmínkám.

Zda půjde o vůz s pohonem předních kol se nikde nedočtete, je to však velmi pravděpodobné. Po řadě 2 Active Tourer a kompaktním SUV X1 by tak šlo o další model BMW, který má motor vpředu napříč a poháněná přední kola.

Z jediného dostupného snímku je zřejmé, že design vychází z toho, co mnichovská automobilka aktuálně ve svých autosalonech nabízí. A auto není ani přeplácané chromovými doplňky, což je častý požadavek čínských zákazníků. Nabízené motorizace mnichovští nekomentovali, očekávat lze tříválce a čtyřválce a to jak vznětové, tak zážehové.

Cena za nového konkurenta pro Mercedes CLA nebo Audi A3 dosud zveřejněna nebyla. S prodejem v Evropě se nepočítá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám