Hlavní obsah

Opel Zafira dostal facelift, technika se nezměnila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Opel uvedla do oběhu fotografie nového faceliftu svého rodinného MPV Zafira. Jde skutečně jen o změnu tváře a interiéru. Techniku nechává zcela netknutou.

Foto: Opel

Opel Zafira facelift

Článek

Je to pár dní, co se objevily na internetu první nezdrojované fotky tohoto faceliftu. To, že byly pravé a nešlo jen o úpravy fotek nějakým grafikem, potvrdil Opel, když sám zveřejnil kompletní informace a stejnou fotosadu v úterý odpoledne.

Foto: Opel

Opel Zafira facelift

Foto: Opel

Opel Zafira facelift

Opel Zafira, automobil, kterého se od roku 1999 vyrobilo ve třech generacích už víc než 2,7 miliónu kusů, dostal novou tvář. Charakteristika změny je jasná – zafira přišla o své bumerangovité čelní světlomety, tedy spojení světel a spodního nasávacího otvoru do jednoho prohnutého celku. Čelní partie nyní vypadají velmi podobně jako u Opelu Astra nebo Corsa. Klasické světlomety mají integrovány LED technologii.

Foto: Opel

Opel Zafira facelift

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Opel Zafira Tourer

Interiéru vládne totální úklid tlačítek. A to je jedině dobře. Stávající zafira byla téměř rekordmanem v tomto ohledu, a to i v porovnání se svým předchůdcem, který měl na středové konzoli i kompletní numerickou klávesnici. Většina kláves se schovala do nového infotainmentu, který v sobě skrývá funkce Apple CarPlay a Android Auto a telematické služby Opel OnStar. Navíc dokáže vytvořit ve voze wi-fi hotspot. Inovované jsou také bezpečnostní funkce vozu, třeba systém udržování jízdního pruhu je automaticky aktivní nad 60 km/h.

Foto: Opel

Opel Zafira facelift

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Opel Zafira Tourer

Automobil se začne prodávat v inovované verzi na podzim tohoto roku. V Čechách přibližně na přelomu září a října. Změny v ceníku zatím nebyly ohlášeny.

Foto: Opel

Opel Zafira facelift

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám