Hlavní obsah

Nissan GT-R: Godzilla po faceliftu dostala větší výkon a uhlazenější vzhled

Novinky, maž

Omlazená verze Nissanu GT-R pro modelový rok 2017 přináší jen drobné změny, málo jich ale rozhodně není. Kromě většího výkonu šestiválcového motoru jde třeba o nové sedačky, nový multimediální systém nebo několik drobných změn na vnějším vzhledu.

Foto: Nissan

Nissan GT-R (2016)

Článek

Nissan GT-R už je na trhu dlouhých osm let, automobilka tento lidový supersport průběžně vylepšovala. Jeden z posledních faceliftů je ten, který se představil na autosalonu v New Yorku.

Dvakrát přeplňovanému šestiválci se zdvihovým objemem 3,8 litru inženýři přidali další koně – nyní jich je 572 (431 kW), což je značný nárůst proti původním 480 k (353 kW) u modelového roku 2007. Jak se navýšení výkonu projevilo na zrychlení a nejvyšší rychlosti, zatím Nissan neuvedl. Současná generace jede až 315 km/h.

Foto: Nissan

Nissan GT-R (2016)

Na vnějším designu si lze všimnout několika dílčích změn: nový je nárazník a maska chladiče s novým chromovaným provedením. Celkové úpravy podle automobilky přinesou lepší přítlak. Čelní sklo je další novinkou a údajně lépe izoluje hluk. Nový je i výfukový systém z titanu, jako obvykle vyvedený do čtyř koncovek.

Foto: Nissan

Nissan GT-R (2016)

Foto: Nissan

Nissan GT-R (2016)

Uvnitř je jiný volant s nově umístěnými pádly (jedinou převodovkou pro GT-R byl a je šestistupňový automat). Nově tvarované jsou i sedačky s lepším bočním vedením a na středovém tunelu ubylo tlačítek – to vše díky vylepšenému multimediálnímu systému.

V USA bude prodej omlazeného GT-R probíhat od letošního léta, Evropa se dočká patrně na podzim. Prodejní cena zatím nebyla zveřejněna, současné GT-R (550 koní) se v Česku prodává za 2 665 000 korun.

Foto: Nissan

Nissan GT-R před faceliftem (MY 2015)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám