Hlavní obsah

Trefa do černého: McLaren vyprodal Spider za méně než měsíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

McLaren není žádná levná značka. Jeho supersporty stojí desítky miliónů korun. Přesto novinka s označením 675LT Spider byla vyprodaná rychleji než zlevněné máslo v supermarketu.

Foto: McLaren

McLaren 675LT Spider

Článek

I když se majitelé kupé s označením 675LT dost bouřili, protože si mysleli, že jejich pětisetčlenný klub nebude širší, McLarenu to nemusí vadit. To, že přidal dalších 500 kusů toho samého vozu, jen v otevřené verzi Spider, mu vyneslo další milióny, které velmi zpříjemní Vánoce celému týmu firmy. Vždyť všech 500 kusů se vyprodalo během necelého měsíce, tedy ještě před Vánoci.

Samozřejmě, že všichni noví majitelé museli poslat dopředu zálohu na vůz. Takže finance teď McLarenu nechybí.

A co je McLaren 675LT Spider zač? Začneme u kupé. To bylo představené jako ostřejší verze 650S. Výkonnější motor, lepší aerodynamika, vylepšený podvozek. Spider pak k tomu přidal ještě stahovací střechu, se kterou lze operovat ještě do rychlosti 30 km/h.

Foto: McLaren

McLaren 675LT Spider

Foto: McLaren

McLaren 675LT Spider

Za sedadly je vidlicový osmiválec o objemu 3,8 litru s výkonem 496 kW a točivým momentem 700 Nm. Auto s hmotností 1270 kg zrychlí na stovku s pevným startem za 2,9 sekundy a za 8,9 sekundy už jede 200 km/h. Ručička rychloměru se zastaví na hodnotě 326 km/h.

Cena auta je 285 450 liber v základu (10,5 miliónu korun). Zvedá se ovšem s dalšími úpravami, jako jsou například závodní sedadla, odebrání klimatizace (úspora hmotnosti 16 kg) nebo zvláštní lakování karoserie, obšití sedadel apod.

Reklama

Související články

Jak McLaren 675LT zrychluje z klidu na 300 km/h

McLaren 675LT je supersportovní auto, srovnávané s ikonickým Porsche 911 GT3 RS. Jediný v tuzemsku jezdící exemplář jsme měli možnost blíže poznat na letištní...

McLaren představil formuli budoucnosti

Jak bude vypadat budoucnost formulových závodů, nikdo neví. McLaren se zasnil a navrhl model MP4-X, který je podle něj jednou z možných variant.

Výběr článků

Načítám