Hlavní obsah

Ohromný bestiální sporťák Dodge Viper skončí v roce 2017

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měl to být trhák. Lidé měli šetřit poslední centy, aby si ho mohli koupit. Zatím ale Dodge Viper je největším propadákem celého koncernu. Tak skončí.

Foto: Dodge

Dodge Viper (2015)

Článek

Ohromný bestiální sporťák, který má pod kapotou vidlicový desetiválec o neskutečném objemu 8,4 litru. Výkon 481 kW a točivý moment 812 Nm posílaný na zadní kola je vizitka opravdu zajímavá. Jenže už druhá generace tohoto vozu netáhne. Stejně jako ta první.

Co se na téhle bestii na kolech lidem nelíbí? U první generace to byly tři věci: cena, příliš vysoký výkon na jednu nápravu a rozžhavený výfuk v prazích, o který si každý řidič alespoň jednou spálil lýtko či zadek.

Foto: Dodge

Dodge SRT Viper TA (2013)

Druhá generace se vylepšila. Cena je stále vysoká, ale výfuk je už odizolovaný a výkon už hlídá celá souprava stabilizátorů. Ty jdou sice vypnout, jenže stále to není ono. Především v tom, že konkurence nabízí už auta o generaci dál. A tak Dodge mění plány. Viper, kterému už jednou značka zazvonila umíráčkem, ale pak si to rozmyslela, tak prý skončí bez náhrady v roce 2017.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám