Hlavní obsah

Subaru Forester má po roce další facelift

Už na tento rok dostalo Subaru Forester jeden facelift. Teď se na autosalonu v Tokiu představuje další. Tentokrát už ne tak marginální. Mění se kompletně celá příď, drobnosti v interiéru i technika.

Foto: Subaru

Subaru Forester na tokijském autosalonu 2015

Článek

Subaru jde cestou postupných změn u mnoha modelů. Razantní úpravy více modelových řad jsou samozřejmě drahé, takže po nástupu Subaru Levrog musí ostatní modely trochu čekat. Model Forester tak v krátkém čase dostal druhý facelift. Tentokrát jsou změny větší než u toho posledního. Nové jsou přední světlomety, kvůli kterým je vyměněný i celý přední nárazník. Změnila se i zadní světla.

Foto: Subaru

Subaru Forester facelift Tokyo 2015

Foto: Subaru

Subaru Forester facelift Tokyo 2015

V interiéru najdeme nový displej navigace a rádia, který je nyní připravený i na kompletaci se špičkovým systémem Harman Kardon.

Foto: Subaru

Subaru Forester facelift Tokyo 2015

To hlavní ale hledejme v technice. Vůz je konečně vybaven systémem Eye Sight. A to rovnou ve verzi 3. Co to je? Jde vlastně o zajímavý systém sledování jízdních pruhů, značek a vpředu jedoucích aut, který využívá stereokamery za čelním sklem. Nedávno byl proveden test předkolizních systémů, kde značky jako Volvo či Mercedes-Benz měly s odvrácením kolize problémy. Jediný systém, který nezklamal, byl tento.

Dále se musíme zmínit o řízení. To je strmější a také podvozek je prý o něco jistější.

Foto: Subaru

Subaru Forester - systém Eye Sight

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám