Hlavní obsah

Hyundai představil studii velkého luxusního kupé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hyundai před lety představil model Genesis – velký sedan, který se ani jménem Hyundai nechlubí. Po světě jezdí pod vlastním jménem. A stejné jméno je nyní na velkém konceptu kupé, které se objeví na přehlídce automobilové elegance v Pebble Beach.

Foto: Hyundai

Hyundai Vision G Concept Coupe

Článek

Opět je na kapotě jen znáček s rozevřenými křídly a na něm nápis Genesis. To, že je to Hyundai, se musíte dozvědět jinde. Ovšem na rozdíl od sériového sedanu tady jméno Hyundai nenajdete ani na víku kufru. A navíc – oficiálně se auto jmenuje Hyundai Vision G Concept Coupe.

Kupé je to vpravdě velké a luxusní. Sice vám neřekneme, jak velké je, ale na první pohled je velké dost. Vždyť se sem vejdou pohodlná čtyři sedadla. A navíc – pod kapotou pracuje tradiční osmiválec značky, který nazývají Tau. Je to pětilitr s výkonem 313 k a točivým momentem 518 Nm. Takže jak vidíte, takový agregát se do žádného městského vozítka nedává.

Bohužel vám o vozu víc neřekneme. Víc neprozradili ani nám, a tak se všichni musíme spokojit s fotografiemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám