Hlavní obsah

Nejrychlejší auto světa je na prodej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na prodej je Hennessey Venom GT Top Speed, tedy auto s pořadovým číslem 07. Právě tento vůz v roce 2014 zajel nejrychlejší čas ze všech aut na světě, a to 435 km/h.

BEZ KOMENTÁŘE: Rekordní jízda Hennessey Venom GTVideo: Hennessey Performance

 
Článek

Ano, nejrychlejší auto světa je Bugatti Veyron Super Sport, ale to je sériové auto! Hennessey Venom GT má jen 29 majitelů, takže není možné o voze hovořit jako o sériovce. A tak oficiální certifikát od Guinnessovy knihy rekordů nemá. Ten vůz dostal pouze za nejkratší zrychlení z 0 na 300 km/h, které zvládl za 13,63 sekundy.

Foto: Hennessey

Hennessey Venom GT

Foto: Hennessey

Hennessey Venom GT

Auto váží pouhých 1244 kg a pohání ho osmiválec o objemu 7,0 l s výkonem 915 kW (1244 koní) a točivým momentem 1564 Nm. To znamená, že jeden kůň poháněl jeden kilogram hmotnosti vozu. A to je neskutečný poměr. Každé Hennessey Venom GT při prvním prodeji stálo v přepočtu kolem 23 miliónů korun. Rekordní auto je dnes k mání na duPont Registry za zatím nezveřejněnou cenu. Tu si musíte vyžádat u prodávajícího. Odhaduje se, že se bude pohybovat někde kolem jednoho miliónu dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám