Hlavní obsah

Maybach se vrací, prohlédněte si interiér nejluxusnějšího modelu

Novinky, maž

Automobilová značka Maybach se vrací na scénu. Mercedes ji bude používat pro své nejluxusnější modely. Prvním modelem ve znovuobnovené historii bude Mercedes-Maybach S600.

Foto: Mercedes-Maybach

Mercedes-Maybach S600

Článek

Výstavní premiéra proběhne zanedlouho - ještě letos v listopadu na autosalonech v severoamerickém Los Angeles a čínském Guangzhou. Model S600 vychází z prodloužené verze nejluxusnějšího současného Mercedesu, tj. třídy S. Nabídne prodloužený rozvor náprav (takže zadní cestující budou mít více místa pro nohy), rovněž interiér bude přinášet ještě více luxusu. Mezi hlavní konkurenty bude patřit Bentley (vlastní koncern Volkswagen) a Rolls-Royce (vlastní BMW).

Mercedes přechází k novému označení, kdy de facto vznikly dvě podznačky: pro vysoce výkonné modely je to Mercedes-AMG, pro ty nejluxusnější Mercedes-Maybach, jméno spoluzakladatele automobilky („Benz”) zůstává u všech ostatních modelů této německé značky.

Daimler výrobu limuzín Maybach ukončil v roce 2012 kvůli slabému prodeji. Maybach vznikl v roce 1909, tehdy vyráběl letecké motory (dodávala je i pro vzducholodě Zeppelin).

Foto: Mercedes-Maybach

Mercedes-Maybach S600

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám