Hlavní obsah

Volvo odhalilo V60 Cross Country. Láká na pohon 4x4 a pohodlnější jízdní projev

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volvo v listopadu na autosalonu v Los Angeles ve světové premiéře ukáže „outdoorovový” model vycházející z kombi V60. S tradičním označením Cross Country novinka nabídne kromě pohonu 4x4 i vyšší světlou výšku.

BEZ KOMENTÁŘE: Volvo V60 Cross CountryVideo: Volvo

 
Článek

Autosalon v Kalifornii nebyl vybrán náhodou. Nové Volvo V60 Cross Country bude podle automobilky „hrát důležitou roli v plánu na zvýšení prodeje v USA”. Proti běžné V60 má verze Cross Country podvozek zvýšený o 65 mm, nesmí chybět ani tmavé oplastování karoserie, byť na tomto modelu je docela decentní.

Pneumatiky mají rozměr 18 nebo 19 palců, proti běžným verzím mají vyšší profil, což by mělo zaručit i pohodlnější jízdní projev.  Uvnitř vozu najdete sportovní sedadla čalouněná černou kůží s hnědým prošíváním.

Foto: Volvo

Volvo V60 Cross Country (2014)

Foto: Volvo

Volvo V60 Cross Country (2014)

K nabízeným motorizacím zatím mnoho slov nepadlo. Trochu překvapivě bude popisovaný model možné pořídit s pětiválcovým benzínovým motorem o výkonu 250 koní, který bude spojen s pohonem všech kol a automatickou převodovkou. Zatím ale není zřejmé, zda tato - bezpochyby lákavá - motorizace nebude určena pouze pro Spojené státy a Kanadu.

Starý kontinent, který se V60 Cross Coutnry dočká v první polovině příštího roku, má „přiklepnutý” benzínový čtyřválcový motor Volvo Drive-E (a pohonem pouze předních kol), verze 4x4 bude dostupná s pětiválcovým motorem D4 (výkon rovněž neuveden).

Více informací Volvo neuvedlo, nezbývá tak než počkat na listopadový debut v Los Angeles.

Foto: Volvo

Volvo V60 Cross Country (2014)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám