Hlavní obsah

Opel omladil Merivu, nová je příď a motor 1,6 CDTI

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meriva, kompaktní rodinné MPV, se po čtyřech letech dočkala omlazení. To v kostce přináší nový dieselový motor 1,6 CDTI a pozměněnou příď, interiér zůstal až na nový multimediální systém prakticky stejný. Prodej Opel zahájí zkraje příštího roku.

BEZ KOMENTÁŘE: Opel Meriva faceliftVideo: Opel

 
Článek

Hlavní novinkou je nový turbodiesel. Opel jím nahrazuje letitý 1,7 CDTi a některé méně výkonné verze motoru 2,0 CDTi. Nový agregát nabídne 136 koní a 320 Nm točivého momentu.

Foto: Opel

Opel Meriva (facelift, 2013)

Nový 1,6 CDTI Ecotec se vstřikováním common-rail má hliníkový blok a jde o první vznětový motor Opelu, který plní připravovanou emisní normu Euro 6. Maximální výkon nového agregátu činí 100 kW (136 k) a maximální točivý moment je 320 Nm. Kombinovaná spotřeba paliva má hodnotu 4,4 l nafty / 100 km.

Nová příď a multimediální systém, jinak vše při starém

Co se dále změnilo? Jiná je maska chladiče, která má více chromových částí. Jinak tvarované jsou mlhovky a přibyla i LED světla pro denní svícení.

Foto: Opel

Opel Meriva (facelift, 2013)

Interiér, na němž je vidět stáří auta, Opel o mnoho nevylepšil. Novinkou je sedmipalcový barevný displej, který umožňuje i propojení s telefonem pomocí Bluetooth (telefonování, čtení SMS zpráv, přehrávání hudby). S ním je svázán multimediální systém, který obsahuje také navigaci. Nová je i zadní parkovací kamera.

Foto: Opel

Opel Meriva (facelift, 2013)

Opel zatím ceny omlazené merivy nezveřejnil, prodej bude zahájen zkraje příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám