Hlavní obsah

Peugeot 308 se ukázal čtyři měsíce před premiérou, zhubl až 140 kg

Novinky, maž

Ford Focus, VW Golf či hatchbacky společností Kia/Hyundai bude chtít od letošního listopadu potrápit nový Peugeot 308. Automobilka jej ve světové premiéře ukáže v září, první fotografie a informace jsou ale dostupné už nyní.

Foto: Peugeot

Peugeot 308 (2013)

Článek

Nový model je postaven na modulární platformě EMP2.  Na délku bude Peugeot 308 pro modelový rok dlouhý 425 centimetrů, vysoký je 146 cm. Šířku ani rozvor náprav automobilka nesdělila, zavazadlový prostor má 470 litrů, což je na kompaktní hatchback nadprůměrná hodnota. Unikátem jsou přední světlomety kompletně s technologií LED, což je v dané třídě unikátní, jakkoliv už se prodává jeden model s tímto řešením – nový Seat Leon.

Foto: Peugeot

Peugeot 308 (2013)

Uvnitř je nový displej s úhlopříčkou 9,7 palce (patrně příplatková výbava). Interiér na první fotografii působí sympaticky – za volantem s malým průměrem je umístěn rychloměr i otáčkoměr. Tlačítek je přiměřeně mnoho, Peugeot se tak vyvaroval interiéru s velkým množstvím jednoúčelových ovladačů. K nabízeným motorizacím zatím Peugeot nic nesdělil. Proti předchozí generaci nový model shodil až 140 kilogramů hmotnosti.

Foto: Peugeot

Peugeot 308 (2013)

Nový Peugeot 308 se bude vyrábět ve francouzské továrně v Sochaux. Světová premiéra vozu se odehraje na frankfurtském autosalonu 10. září 2013 a jeho prodej v Evropě bude zahájen na podzim téhož roku. Na prodejní ceny je zatím příliš brzy, očekáváme, že je automobilka sdělí během světové premiéry na sklonku léta.

Foto: Jan Čech, Novinky

Těch lvích tlam je možná už dost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám