Hlavní obsah

Letošním Motocyklem roku v ČR je BMW R1200 GS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

etošním vítězem ankety Motocykl roku se stal terénní stroj BMW R1200 GS. Velké enduro od BMW zvítězilo v sedmnáctileté historii soutěže již počtvrté. Loni titul získala Ducati 1199 Panigale S Tricolore. Oznámila to ve čtvrtek večer sekce Moto při Svazu dovozců automobilů.

Foto: BMW

BMW R1200 GS (2013)

Článek

Letošním vítězem ankety Motocykl roku se stal terénní stroj BMW R1200 GS. Velké enduro od BMW zvítězilo v sedmnáctileté historii soutěže již počtvrté. Loni titul získala Ducati 1199 Panigale S Tricolore.

BMW R1200 GS patří k nejoblíbenějším cestovatelským motocyklům do terénu. Letošní model prošel významnou změnou, když byl jeho ležatý dvouválec boxer poprvé za 32 let vybavený kapalinovým chlazením.

Nominované motocykly byly rozděleny do šesti kategorií a nově byla anketa rozšířena o dvě doplňkové kategorie čtyřkolek. BMW bodovala vedle endur ještě mezi sportovními silničními motocykly s modelem HP4 a v kategorii cestovních silničních moto s F800 GT.

Mezi skútry a mopedy si nejlépe vedla Honda NSS300 Forza, mezi cruisery Harley-Davidson Softail Slim a v kategorii "nahatých" motocyklů bez kapotáže nejvíc hlasů získal retro model Honda CB 1100. Nejlepší čtyřkolkou s řídítky je Polaris Scrambler XP850 a s volantem Polaris RZR XP900.

V anketě hlasovala 24členná porota a veřejnost. Do ankety lidé zaslali celkem 24 834 hlasů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám