Hlavní obsah

Citroën C4 Picasso: sériové verzi zůstal odvážný vzhled letošní studie

Novinky, maž
Aktualizováno

Citroën zveřejnil první fotografie nového MPV C4 Picasso. Verze pro rok 2013 zaujme výraznou přídí s úzkými světlomety, které výrobce předvedl na letošní studii Technospace.

BEZ KOMENTÁŘE: Citroën C4 PicassoVideo: Citroën

 
Článek

Francouzská automobilka nakonec na letošním ženevském autosalonu vystavila sériovou verzi převlečenou za koncept. Změny totiž na obou verzích nenajdete. Rovněž u sériové verze poněkud překvapivě zůstaly přední protáhlé světlomety, vzadu jsou sdružená světla á la poslední generace golfu, zde ovšem s 3D efektem.

Foto: Citroën

Citroën C4 Picasso (2013)

Nový model na délku měří 443 cm, bude 183 cm široký a vysoký 161 cm. Velikost zavazadlového prostoru má dle metodiky VDA mírně nadprůměrnou velikost - 537 litrů.

Nový C4 Picasso je postavený na nové platformě skupiny PSA Peugeot Citroën EMP2 (Efficient Modular Platform 2). Proti minulé generaci tak novinka zhubla až o 140 kilogramů.

Foto: Citroën

Citroën C4 Picasso (2013)

V interiéru zaujme bohaté prosklení (celkem údajně 5,3 m2 skleněných ploch) a celková vzdušnost. Uvnitř najdete dotykové rozhraní s 12palcovým displejem s vysokým rozlišením, novinkami je také aktivní tempomat, systém sledování mrtvého úhlu či parkovací asistent.

Foto: Citroën

Citroën C4 Picasso (2013)

Základním motorem je 1.6 HDi s výkonem 90 koní, ostatní motorizace zatím výrobce nepotvrdil. V nabídce je buď šestistupňová manuální převodovka (kromě základního motoru, ten si musí vystačit s pěti stupni) a rovněž šestistupňový automat.

Foto: Citroën

Citroën C4 Picasso (2013)

Prodej by měl být zahájen na podzim, ceny zatím výrobce neoznámil.

Foto: Citroën

Citroën C4 Picasso (2013)

Foto: Citroën

Citroën Technospace (koncept, 2013)

Anketa

Líbí se vám sériové provedení Citroënu C4 Picasso?
Ano
80,4 %
Ne
19,6 %
Celkem hlasovalo 7775 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám