Hlavní obsah

Maserati na novém videu ukazuje quattroporte na horských silnicích

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská automobilka zveřejnila video s novým luxusním sedanem Quattroporte. Jde o verzi s pohonem 4x4, která se prohání v okolí francouzského Mont Blancu.

BEZ KOMENTÁŘE: Maserati Quattroporte S Q4 na novém videuVideo: Maserati

 
Článek

Kdo by čekal divokou jízdu dveřmi napřed na zasněžených pláních, bude z videa nejspíš mírně zklamán, protože quattroporte jezdí sice po horských, nicméně sněhu zcela prostých silnicích. Video ale stojí za zhlédnutí už jenom kvůli zvuku motoru, který pro Maserati dodává Ferrari a samozřejmě také pro možnost vidět tento luxusní sedan v pohybu.

Foto: Maserati

Maserati Quattroporte (2013)

Maserati pro šestou generaci luxusního sedanu Quattroporte potvrdilo zatím dva benzínové motory, nad vznětovým se pouze čile spekuluje. Italové zatím nabídnou třílitrový šestiválec s výkonem 407 koní a 550 Nm a 3,8litrový osmiválec, který produkuje 523 k a 650 Nm (krátkodobě až 710 Nm). Oba motory, vyvíjené společně s Ferrari, jsou spojeny s osmistupňovou samočinnou převodovkou ZF. Poháněná jsou buď zadní kola, nebo všechna čtyři, V8 je ale výhradně zadokolka.

Maserati uvádí následující parametry zrychlení a nejvyšší rychlosti: šestiválec zvládne 0-100 km/h za 5,1 sekund a rozjede se až na 285 km/h. V případě osmiválce je zrychlení na stovku o 0,2 s rychlejší, nejvyšší rychlost přesáhne 300 km/h – konkrétně se ručka rychloměru zastaví na hodnotě 307.

Foto: Maserati

Maserati Quattroporte (2013)

Reklama

Související témata:

Související články

Nové Maserati Quattroporte jede až 307 km/h

Šestá generace luxusního sedanu Maserati Quattroporte se ukáže v lednu na autosalonu v Detroitu. Nový model je lehčí a větší než dříve, vzhledově se příliš...

Výběr článků

Načítám