Hlavní obsah

Chevrolet SS: nejsportovnější verzi pohání V8 s výkonem 420 koní

Novinky, maž

Srdcem Chevroletu SS je osmiválec s výkonem 420 koní, poháněná má zadní kola. Na stokilometrovou rychlost vůz zrychlí za rovných pět sekund. Není bez zajímavosti, že stejný, byť o pár koní výkonnější motor používá také ikonická Corvette.

Foto: Chevrolet

Chevrolet SS (2013)

Článek

Podvozek je složen z náprav McPherson vpředu, vzadu je víceprvkové zavěšení. O zpomalení se starají čtyřpístkové brzdy Brembo s průměrem předního kotouče 355 mm.

Základem jsou devatenáctipalcová kola obutá do pneumatik Bridgestone s rozměry 275/35 (vzadu) a 245/40 (vpředu). Rozdělení hmotnosti je naprosto ideální – 50:50; jak je auto těžké, však Chevrolet zatím neprozradil.

Foto: Chevrolet

Chevrolet SS (2013)

Pod kapotou je 6,2litrový osmiválec, který produkuje 420 koní a 562 Nm točivého momentu. To je o pouhých 35 koní a 47 Nm méně než kolik nabídne Corvette Stingray. Ve spojení se šestistupňovou automatickou převodovkou zvládne SS zrychlit na stovku za rovných pět sekund, nejvyšší rychlost zatím nebyla uvedena.

Mezi nové prvky výbavy patří barevná dotyková obrazovka, barevný head-up displej (zobrazuje rychlost a další údaje na čelním skle před řidičem), startování tlačítkem, asistent pro udržení v jízdním pruhu, zadní kamera nebo systém pro sledování mrtvého úhlu ve zpětných zrcátkách.

Foto: Chevrolet

Chevrolet SS (2013)

Ceny zatím nebyly oznámeny. Světovou premiéru si nový Chevrolet SS odbude tento víkend na závodech Nascar na slavném oválu Daytona International Speedway.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám