Hlavní obsah

Renault v březnu ukáže oplastovanou verzi Scénicu

Novinky, maž

Renault přiveze v březnu do Ženevy novou verzi modelu Scénic. Díky oplastování sice vůz působí trochu jako mix kategorií MPV a SUV, jde však pouze o vizuální klam. Poháněná totiž bude výhradně přední náprava, takže na terénní ambice lze rovnou zapomenout.

Foto: Renault

Renault Scénic XMOD (2013)

Článek

Nový automobil je postaven na nyní již výběhovém modelu Scénic. Ten se vyrábí od roku 2009. Vůz, který má v názvu slovo XMOD, sází na „outdoorový“ vzhled - černé plasty najdete na předním nárazníku, na bocích vozidla a koneckonců i vzadu. Standardem jsou i černé ližiny a za zmínku stojí i nová přední integrovaná LED světla.

Foto: Renault

Renault Scenic XMOD (2013)

Scénic XMOD bude mít poháněná výhradně přední kola, Renault ale připravil alespoň vychytávku v podobě technologie Grip Xtend. Jde o elektronický systém, který upravuje kontrolu trakce při jízdě na horším povrchu.

Kromě cestování po běžných silnicích je zde nastavení pro nezpevněný povrch a pak tzv. „Expert mode“, při kterém řidič pouze dle potřeby přidává plyn a automobil se stará o brždění (otázka je, jak a zda to bude fungovat v praxi).

Foto: Renault

Renault Scenic XMOD (2013)

Zajímavostí je, že proti běžné verzi Scénicu se mírně zvětšil zavazadlový prostor - nyní nabízí 555 litrů (+33 l). O motorech zatím Renault obšírněji nehovořil, potvrzený je pouze benzínový čtyřválec 1,2 TCe s výkonem 130 koní.

Světovou premiéru si nový Renault odbude v březnu na mezinárodním autosalonu v Ženevě.

Foto: Renault

Renault Scenic XMOD (2013)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám