Hlavní obsah

Volvo představuje V40 v "terénní" verzi Cross Country

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volvo na pařížském autosalonu oficiálně představí "oplastovanou" verzi nové vé-čtyřicítky. V nabídce jsou stejné motory jako pro klasickou V40, nepochopitelně pouze nejsilnější benzínový agregát dostane pohon všech kol.

Foto: Volvo

Volvo V40 Cross Country (2012)

Článek

Na první pohled si lze všimnout tmavého oplastování, které verzi Cross Country (označení XC40 si Volvo možná schovává pro jiný model) dodává dobrodružnější vzhled. Černé a stříbrné plasty najdete jak v přední, tak zadní části. Vzadu je navíc nápis Cross Country.

Foto: Volvo

Volvo V40 Cross Country (2012)

Nové jsou i boční prahy, o zakrytování motoru či podvozku Volvo zatím nehovořilo. Podvozek je navíc oproti standardní V40 zvýšen o 40 milimetrů. Litá kola mohou mít velikost až devatenáct palců (jsou stejná jako pro V70).

Foto: Volvo

Volvo V40 Cross Country

Volvo zatím bude pohon 4x4 nabízet pro nejsilnější benzínový motor T5, o dieselových agregátech zatím švédská automobilka nehovoří, což je podivný, nicméně možná pouze dočasný nedostatek.

Každopádně, motor s označením T5 nabízí 187 kW (254 k) a 400 Nm točivého momentu. Stovku zvládne tento přeplňovaný čtyřválec za 6,1 sekundy a dle normovaných měření spálí na sto ujetých kilometrů 7,8 litru benzinu. Verze 4x4 bude mít i asistent pro sjezd prudkých svahů.

Foto: Volvo

Volvo V40 R-Design (2012)

V40 Cross Country se bude vyrábět v Belgii a výroba zde začne v listopadu. Světová premiéra proběhne v září v Paříži.

Foto: Volvo

Volvo V40 Cross Country (2012)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám