Hlavní obsah

Automobilka Renault Samsung ukázala omlazený sedan SM3

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejské konsorcium Renault Samsung Motors ukázalo první fotografie modelu SM3, který je předobrazem v Evropě prodávaného Renaultu Fluence. Modernizované provedení má nový interiér původem z aktuálního modelu mégane, na výčet pohonných jednotek bude nutné počkat na konec září.

Foto: Renault-Samsung

Renault-Samsung SM3 (2012)

Článek

Nový SM3 od konsorcia Renault Samsung se poprvé ukázal na právě probíhajícím moskevském autosalonu. Omlazený Renault Fluence, který patrně bude mít velmi podobné tvary i použitou techniku jako SM3, se ukáže koncem září na pařížském autosalonu.

Ani v jednom případě se nejedná o nový model, jde o facelift, který je viditelný hlavně zepředu (nová modernější maska) a pak v interiéru. Ten je převzatý z aktuálního Renaultu Mégane (fotografie interiéru modelu SM3 dosud chybí). Interiér by měl být kvalitněji zpracován, novinkou je kombinace analogových a digitálních ukazatelů.

Foto: Renault-Samsung

Renault-Samsung SM3 (2012)

V případě SM3 jsou potvrzeny dva benzínové motory - čtyřválec 1,6 o výkonu 112 koní a dvoulitr (141 k). V „evropském“ SM3, tj. fluence dozajista nebude chybět dieselový agregát(y) z dílny Renaultu.

Cena ani přesné datum zahájení prodeje zatím ani u jednoho z představovaných modelů nebyly oznámeny. Za současnou verzi chtělo české zastoupení Renaultu od 270 tisíc korun, šlo tedy o jeden z nejdostupnějších sedanů na trhu.

Foto: Renault-Samsung

Renault-Samsung SM3 (2012)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám