Hlavní obsah

Kaipan 21: studie nového českého roadsteru

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kaipan 21 je studie případného dalšího modelu manufaktury z Jizerských hor. Firma novou studii exkluzivně uvolnila pro Novinky.cz. Autorem modelu je designér Adam Sogel. O tom, zda se tento model bude vyrábět, rozhodne zájem veřejnosti.

BEZ KOMENTÁŘE: Kaipan 21 (studie)Video: Kaipan

 
Článek

Manufaktura ze Smržovky dosud na trh uvedla čtyři modely roadsterů, které se označují čísly - 57, 14, 15 a 16. Studie, na které Adam Sogel pracoval v rámci své bakalářské práce jeden rok, ukazuje novou, modernější tvář Kaipanu. Rozměry jsou podobné jako u staršího modelu Kaipan 14. Firma má k dispozici model v měřítku 1:6.

Foto: Adam Sogel

Kaipan 21 (studie)

Studii Kaipan 21 charakterizují podle tvůrce hlavně maskulinní plochy a ostře řezané křivky. Tyto prvky jsou vidět například na předních blatnících, které razantně vystupují do stran automobilu.

Novinkou ve vybavení roadsterů Kaipan jsou bezpečnostní ochranné oblouky za hlavovými opěrkami z uhlíkového kompozitu. Unikátním prvkem je také systém otevírání dveří, které zajíždějí vertikálně do prostoru v boku automobilu.

Foto: Adam Sogel

Kaipan 21 (studie)

"Jedná se zatím o studii a teprve zájem potencionálních zákazníků ukáže, zda tento model bude vyráběn," uvedl pro Novinky.cz Michal Hradský, majitel automobilky. Pokud by veřejnost o nový model měla zájem, na trh se podle Hradského dostane nejdříve za dva roky.

Anketa

Jak se vám líbí studie Kaipanu 21? (hodnocení jako ve škole)
1
53,1 %
2
10,2 %
3
11,5 %
4
6,9 %
5
18,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 8239 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám