Hlavní obsah

Suzuki neviditelně omladilo svůj nejmenší model Alto

Novinky, Martin Žemlička

Alto, nejmenší model značky Suzuki, je nově nabízeno s modernizovaným litrovým tříválcem, nové jsou i kryty kol a šedá metalíza.

Foto: Suzuki

Suzuki Alto po faceliftu (2012).

Článek

Alto dostalo modernizovaný tříválec s objemem jeden litr, což je ostatně jediný motor, který pro nejmenší Suzuki dostanete. Nový motor má nyní variabilní časování sacích i výfukových ventilů. Technologii používá Suzuki pod zkratkou VVT i ve svých ostatních modelech. Motor nabízí výkon 50 kW (68 k) a 90 Nm točivého momentu. Kombinovaná spotřeba se snížila na 4,3 litru (o vcelku zanedbatelných 0,1 l méně).

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Suzuki Alto

Vzhled alta se prakticky nezměnil, nové jsou kryty kol. Paleta barev se rozšířila o šedou metalízu. V interiéru najdete novou barevnou kombinaci a nový vzor potahů sedadel. Jinak nic. Změnila se ale cena, alto je nyní dokonce o 10 tisíc korun dražší než v době uvedení na trh (2010) - prodejní cena začíná nyní na 199 000 korunách.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Suzuki Alto 1.0: městská štika

Suzuki Alto je nejmenším modelem v nabídce japonské automobilky. Můžete ho mít výhradně s litrovým tříválcem. Alto jsme pět dní zkoušeli ve městě, na okresních...

Výběr článků

Načítám