Hlavní obsah

Ovulace může pomoci při svádění

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každá žena by chtěla znát své plodné dny a předejít tak neplánovanému početí. Jen málokterá si ale uvědomuje, že právě v tomto období jsou ženy pro své muže nejpřitažlivější. Znát tedy období své ovulace může být výhodné i z důvodů seznamování či svádění.

Foto: Profimedia.cz

Během ovulace ženy nosí mnohem provokativnější oblečení než jindy.

Článek

Ovulace je období, kdy uvolněné vajíčko z vaječníku putuje vejcovody k děloze. V tento moment je tedy největší pravděpodobnost, že může dojít k oplodnění vajíčka spermií. Přestože za plodné dny jsou považovány cca 4 dny v měsíci, ve skutečnosti se jedná o 12 - 24 hodin, kdy je žena schopná s největší pravděpodobností otěhotnět.

V tomto období jsou ženy nejen nejplodnější, ale také pro muže nejatraktivnější. Z výzkumů jasně vyplynulo, že v období ovulace, aniž by si to ženy samy uvědomovaly, jsou pro muže mnohem vyzývavější a smyslnější než v jiné dny. Podvědomě se více líčí než jindy, nosí provokující oblečení, více šperků a jiných ozdob. Chodí také více do společnosti a snáze podléhají nejrůznějším svodům. Ve skutečnosti jsou i mnohem víc sexuálně vzrušivé, mají více erotických fantazií a nejčastěji masturbují. Snad právě proto jsou i ženy v tomto období nevěrnější.

Podle vědců je i velmi zajímavé zjištění, jak ženy v tomto období více používají primitivní triky svádění, jako jsou křížení nohou, mrkání, hlazení a hraní si s vlasy, cudné zakrývání klínu, dělání se bezmocnou apod., a jak moc to působí na muže, kteří mnohem snáze dosahují erekce.

Tuto přirozenou atraktivitu ale mnohdy potlačuje právě hormonální antikoncepce, která může dokonce ovlivnit i špatný výběr partnera. Podle sexuologa Petra Weisse pokud ženy užívají antikoncepci již při seznamování s partnerem, začnou s ním obvykle chodit, aniž by je skutečně přitahoval. [celá zpráva]

 Jak zjistit ovulaci?

Normální menstruační cyklus trvá 20 - 37 dnů. Je to velmi individuální, a přestože se všude uvádí optimální délka trvání 28 dní, není dle odborníků tato doba určující. Ve skutečnosti délku cyklu ovlivňuje celá řada faktorů od tělesného rytmu, kolísání tělesné hmotnosti přes stres až po životní styl. V podstatě lze tedy tvrdit, že žádné dva cykly nejsou zcela totožné a to ani tehdy, jsou-li stejně dlouhé. Nelze tedy nikdy s určitostí určit pomocí běžného výpočtu, kdy u ženy skutečně dochází k ovulaci.

Pro mnohé ženy tak zůstává nejspolehlivější metodou vaginální měření teploty. Těsně před ovulací stoupne tělesná teplota ženy o několik desetin stupně, těsně po ovulaci pak tato teplota opět klesá. Žena si tak musí měřit teplotu každý den, alespoň ve třech cyklech po sobě, aby období trvání ovulace skutečně odhalila.

V současné době lze měření teploty nahradit ovulačními testy. Existují dva druhy. Nejpoužívanější jsou tzv. jednorázové testy využívající vzorek moči. Jedná se o velmi jednoduché testy, jejichž výsledek ženy zjistí hned několik minut po použití.

Další možností jsou testy využívající vzorek slin. Jde o dražší a složitější variantu testů. Test je ve tvaru rtěnky a podle odborníků se jedná o miniaturní mikroskop, který zkoumá strukturu slin v jednotlivých dnech menstruačního cyklu, jelikož právě v období ovulace v ní dochází k největším změnám.

Reklama

Související články

Sex při menstruaci už není tabu

Zdánlivě je sex v období ženské menstruace tabu. Ale opravdu jen zdánlivě. Mnoho párů si sexu užívá i při ženiných „dnech“.

Výběr článků

Načítám