Hlavní obsah

Ženy nevěrníky odhalí dvakrát častěji, než muži nevěrnice

Novinky, Dana Sokolová

Nevěra je skutečně fenomén dnešní doby. O tom, zda je či není odhalena často rozhoduje celá řada souvislostí. Ženy jsou mnohem rafinovanější a tak svou nevěru skrývají mnohem snáze než muži. Potvrzují to i nejnovější průzkumy, podle nichž ženy nevěrné muže odhalí až dvakrát častěji než muži své nevěrné partnerky.

Foto: Profimedia.cz

Nevěrné muže z velké části odhalí smsky, e-maily a sociální sítě.

Článek

Ve skrývání nevěry jsou tak muži ve srovnání se ženami velcí amatéři. Mají totiž dvakrát vyšší pravděpodobnost, že je jejich partnerky odhalí. Podle výzkumů je nevěra odhalena každému desátému muži, přičemž jen každé dvacáté ženě.

Ženy v tom prostě umí chodit. Velmi dobře ovládají skrytou komunikaci pomocí e-mailů, smsek, chatů či pomocí sociálních sítí. A umí si také utvořit i věrohodně znějící alibi.

Velmi často jim k tomuto účelu slouží i kamarádky. Až 40 procent žen si vzájemně kryje záda se svou kamarádkou. Díky tomu mohou ženy i mnohem více času trávit mimo domov a být co nejvíce se svým milencem.

Muži se však bojí prozrazení, a tak to jen málokdy svým kamarádům prozradí. Jako alibi svého kamaráda využívá jen 6 procent mužů.

Nebezpečné smsky, emaily a sociální sítě

Podle průzkumu až polovinu nevěrných mužů prozradila smska, e-mail či nevhodný telefonát. U žen to bylo jen v 21 procentech případů.

"Lidé jsou často neopatrní a nechávají své mobilní telefony ležet volně v místnosti, kde se může vyskytnout i partner. A zcela lehkomyslně se chovají pak muži, jež nejsou obezřetní ani při odhlašování se ze svých e-mailových schránek či sociálních sítí. Muži prostě postrádají kreativitu a nepoužívají tajné emailové schránky či nejrůznější účty jako právě ženy," vysvětluje Sara Hartleyová ze serveru IlIicitEncounters.com, jež průzkum zadal.

Ženy se také často z podezření z nevěry vykroutí díky obrovskému množství svých známých. Mnohem lépe vymýšlí i nejrůznější historky apod.

Ženy jsou lepší lhářky

Podle psychologa Davida Holmese z Metropolitní Univerzity v Manchesteru výhoda žen tkví především v tom, že ženy dokáží mnohem lépe své nevěrnosti udržet v tajnosti. Lépe lžou a jejich lži jsou mnohem propracovanější. 

"Ženy jsou už od přírody naprogramovány tak, aby měly mnohem více vztahů s muži. Proto jsou také mnohem schopnější vytvářet strategické plány, zatímco muži se chovají impulzivně," dodává pro server Daily Mail psycholog.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám