Hlavní obsah

Monica Bellucciová: I starší ženy mohou být okouzlující

Právo, Jana Rovenská

Krásou proslulá Monica Bellucciová neztrácí v jednapadesáti letech nic na osobním kouzlu a italském temperamentu. I to byl jeden z důvodů, proč si ji tvůrci vybrali jako jednu ze společnic tajného agenta 007 v nové bondovce Spectre.

Foto: Profimedia.cz

V thrilleru Spectre uchvátila svým půvabem i představitele Bonda Daniela Craiga.

Článek

„Ve Spectre jsou dvě ženy, které mají co dočinění s Bondem. Obě zahalené tajemstvím, jedna mladá, druhá zralá, pro obě jsem potřeboval fantastické herečky,“ vysvětluje oscarový režisér Sam Mendes.

„A Monica, která hraje italskou vdovu Lucii Sciarru, byla pro roli perfektní nejen věkem, ale i svou neuvěřitelně přitažlivou přítomností, “ říká spokojeně Sam.

Bond lady

A co na to Monica? „James Bond je součástí filmové historie. Velice respektuji Bondovy dívky, jsou to vesměs výborné herečky, takže jsem byla nabídkou poctěna. Jen se necítím jako Bond girl, spíš bych řekla, že jsem Bond lady, a na tu jsem opravdu pyšná. Sam tím, že do role zvolil starší ženu, vyvolal doslova revoluci a já mu za to fandím. Být vedle Bonda je ohromné. Vždyť je to ten nejúžasnější muž pod sluncem,“ směje se.

Její filmovou vdovu nečeká právě růžová budoucnost. Luciin manžel byl zavražděn ještě předtím, než se potká s Bondem, a ona se obává, že jí Spectre, známá zločinecká organizace, chystá stejný osud. To jsou ale právě role, které Monicu, jak říká, vzrušují.

Hraní nutně potřebuje

Na otázku, proč se stala herečkou, odpovídá: „Vlastně nevím. Richard Burton jednou řekl, že herečka je víc než žena. Hraní prostě pro život potřebuji. Díky němu jsem se naučila rozumět víc sama sobě, stala jsem se i lepší matkou svým dcerám. Možná to za pár let bude jinak, ale teď ještě musím hrát. Je to paradoxní, ale jak stárnu, je o mě větší zájem, i role jsou zajímavější. Jak vidno, i starší ženy mohou být okouzlující,“ dodává sebevědomě.

Foto: Petr Horník, Právo

Italská herečka Monica Bellucciová na výstavě

Říká se, že hnědooká kráska s pletí Sněhurky a s mírami 87-60-87 dokáže jediným pohledem dostat na kolena každého muže. Stále je považována za jednu z nejkrásnějších žen světa. Na své nádherné tělo je také patřičně hrdá. Svléci se před kamerou jí nikdy nedělalo problém.

Už v roce 1998 pózovala v rouše Evině pro kalendář italského magazínu Max a o dva roky později pro magazín GQ. Jak sama říká: „Nebojím se nahoty, protože pro mne je tělo to nejkrásnější a také to nejdůležitější - obličej, prsa, paže, nohy, oči, využívám všechno, co mám. Tělo je schopné vyvolat neuvěřitelné emoce…“

Proč ale kývla i na takové postavy, jako byla znásilněná a zbitá Alex v thrilleru Zvrácený (2002)? „Moje tělo je objektem hraní. Pianista má klavír, kytarista kytaru a tanečník a herec tělo. Někdy se ale sama ptám režisérů, proč právě ode mě chtějí tyto postavy. Údajně si myslí, že když je herečka krásná, zvládne i drastické role lépe.“

Monica je i velmi inteligentní. Narodila se v městečku Citta di Castello v italské Umbrii. Otec je Peršan ze slavného kmene Bellucciů žijícího v jihovýchodním Íránu a matka Italka. Vedle italštiny hovoří plynně francouzsky, anglicky, persky.

Původně chtěla být právničkou. Studovala na univerzitě v italské Perugii a přivydělávala si na studia jako modelka. Zalíbilo se jí však cestování i peníze za předvádění, a tak později studia přerušila a začala se plně věnovat modelingu. Proto se také odstěhovala do Milána.

V Hollywoodu by žít nechtěla

Jejího talentu a oslnivé krásy si záhy všimla italská televize a nabídla jí angažmá. V roce 1992 se poprvé objevila v Coppolově hororu Drákula. O dvanáct let později už hrála v hollywoodských velkofilmech, jako byla akční sci-fi Matrix, v dramatickém Umučení Krista a dalších.

Převážně ale točila desítky snímků především ve francouzské a italské produkci. Monica se totiž hrdě hlásí ke své národnosti. „Jsem Evropanka, mojí doménou jsou právě proto tyto filmy,“ říká.

V Hollywoodu by žít nechtěla. „Necítila bych se tam dobře. Jsou zcela posedlí mládím a přílišnou štíhlostí. Já ale nikdy hubená nebudu. Ani po porodech jsem se nesnažila hned shazovat. Ráda jím. Není nad to dobře povečeřet,“ dodává labužnicky matka devítileté Devy a pětileté Léonie, které má z manželství s populárním francouzským hercem Vincentem Casselem.

Děti jí dělají radost

V roce 2013 se po čtrnácti letech rozešli a Moničiným přítelem je nyní o čtyři roky starší bohatý ázerbájdžánský obchodník Telman Ismailov.

„Naše manželství s Vincentem bylo hodně italské. Oba jsme velice silné osobnosti a nebylo jasné, jak dlouho jeden s druhým vydržíme. Žili jsme spolu už tři roky před svatbou, takže dohromady sedmnáct let a to zase není tak málo,“ dodává s úsměvem.

A jak vidí Monica svou budoucnost? „Jak jsem řekla, zatím mě herectví baví a role dostávám. V životě ale přijde chvíle, kdy krása vezme za své, a na to jsem připravená. Jsem totiž se sebou spokojena nejen proto, jak vypadám, ale především jak se cítím. A já mám nádherné děti a jsem stále milována. Co víc bych si mohla od života přát,“ končí moudrá žena Monica Bellucciová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám