Hlavní obsah

Sekta Boko Haram vypálila město Baga

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Abuja

Nigerijská muslimská sekta Boko Haram podnikla ve středu druhý útok na desetitisícové město Baga na severovýchodě země při hranicích s Čadem. Z větší části ho vypálila. Panují obavy, že si útok vyžádal až 2000 obětí.

Foto: Reuters

Uprchlíci z nigerijského státu Borno

Článek

„Bylo vypálené,“ řekl Musa Alhaji Bukar, vysoký vládní představitel v oblasti. Obyvatelé, kteří utekli, mu řekli, že město po útoku přestalo existovat. Uprchlíci uvedli, že ani nemohli pohřbít těla mrtvých, ta pokrývají ulice. Část lidí směřuje do hlavního města státu Borno Maiduguri, část utekla do Čadu, někteří přes Čadské jezero.

Boko Haram ze všech teroristických skupin při jednotlivých útocích zabíjí nejvíce lidí.  [celá zpráva]

Útok následoval po sobotním ataku, kdy by Boko Haram zaútočila na vojenskou základnu u města. Vojáci ji po začátku útoku opustili. Na základně přitom byli mezinárodní síly MNJTF, složené z čadských, nigerijských a kamerunských vojáků. Mezinárodní jednotka byla ustavena v roce 1998, aby zabránila přeshraničnímu zločinu.[celá zpráva]

Boko Haram nyní kontroluje Bagu a 16 okolních měst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám