Hlavní obsah

Bubeník AC/DC přišel k soudu pozdě, dělal opičky a nakonec se nechal odnést

Wellington

Před soudem v novozélandském městě Tauranga ve středu stanul bubeník populární australské hardrockové skupiny AC/DC Phil Rudd. Čelí obvinění z pokusu o zabití, které popírá. Jinak formální proceduru narušilo hudebníkovo extravagantní chování.

Foto: Profimedia.cz

Phil Rudd přišel ve středu k soudu pozdě.

Článek

Rudd u zahájení jednání v 09:00 hodin místního času chyběl, takže na něj soudce Timothy Brewer vydal zatykač. Opatření bylo zrušeno o čtvrt hodiny později, jakmile šedesátiletý hudebník dorazil.

Stání netrvalo dlouho. Soudce záhy rozhodl o navrácení případu k okresnímu soudu vzhledem k tomu, že policie stáhla původní obvinění z pokusu o vraždu dvou mužů. [celá zpráva]

Rudd nicméně krátkou proceduru zpestřil bubnováním prsty do lavice a opičkami, které dělal směrem k novinářům na galerii. Nakonec skočil na záda svého bodyguarda a dal se jím odnést do sportovního vozu přistaveného před budovou.

Foto: Profimedia.cz

Od soudu Rudda odnesl bodyguard.

Ruddův právní zástupce uvedl, že jeho klient obvinění ze zabití popře. K dalšímu obvinění související s drogami popsal jako „drobnost“. Doplnil, že případ poutá příliš velkou publicitu, kvůli níž hudebník utrpěl „nevyčíslitelnou újmu“.

Rudd, který žije na Novém Zélandu déle než 20 let a v minulosti měl potíže s drogami, je dál stíhán na svobodě. Soud bude pokračovat příští úterý.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám