Hlavní obsah

V Indii našli další dívku oběšenou na stromě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Ve vesnici na východě Indie nalezli ve čtvrtek sedmiletou dívku oběšenou na stromě, podle místních byla znásilněna. Obyvatelé vesnice v indickém státě Bangla následně zaútočili na tři muže, které podezírají z únosu, znásilnění a zavraždění dívky, informovala agentura AFP s odvoláním na místní policejní zdroje.

Foto: Danish Siddiqui, Reuters

Indická policie. Ilustrační foto

Článek

„Jsem v místní nemocnici, kde provádějí pitvu dívky. Tři podezřelí byli hospitalizováni v jiné nemocnici s vážnými zraněními," uvedl policejní vyšetřovatel Šankár Dás. Místní média informovala, že jeden z podezřelých na následky zranění dokonce zemřel, tato informace ale nebyla oficiálními úřady potvrzena.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Dívka zmizela ze svého domu ve středu večer, její rodina a vesničané ji ihned začali hledat. „Ráno (ve čtvrtek) okolo 9.30 jsme dívku objevili oběšenou na stromě," popsal místní televizi jeden z vesničanů. Výsledky pitvy zatím nebyly zveřejněny.

Hlášení o znásilnění každých 21 minut

Sexuální násilí se dostalo v Indii do centra pozornosti po brutálním hromadném znásilnění studentky v jedoucím autobusu v metropoli Dillí v prosinci 2012. Mladá žena svým zraněním později podlehla. Zločin vyvolal hněv veřejnosti a přiměl indickou vládu přijmout přísnější zákony pro pachatele znásilnění, včetně trestu smrti.

Podle BBC ale nic nenasvědčuje tomu, že by se situace v Indii po nových opatřeních zlepšila. Oficiální statistické údaje ukázaly, že v roce 2013 bylo v Indii každých 21 minut ohlášeno nové znásilnění.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám