Hlavní obsah

Íránci ze ztraceného boeingu měli na fotkách stejné nohy

Fotografie jednoho ze dvou Íránců, kteří 8. března nastoupili do zmizelého Boeingu 777, byla omylem pozměněna. Uvedl to list Daily Mail. Místní úřady to přiznaly. Uvedly, že šlo o omyl.

Foto: Edgar Su, Reuters

Malajský policista ukazuje fotografie dvou Íránců z letištní haly v Kuala Lumpuru. Nohy muže vlevo včetně části tašky a stínů jsou totožné s nohama muže vpravo, kterému ve skutečnosti patří.

Článek

Oba Íránce nastupující do letounu s ukradenými pasy zachytily bezpečnostní kamery. Při podrobném prozkoumání se ukázalo, že oba mají stejné nohy a stejný stín na podlaze. Horní polovina těla byla odlišná.

Zjištění, že fotografie jednoho z mužů byla pozměněna, jen podpořilo spekulace, že zmizení Boiengu 777-200 Malaysia Airlines není „běžnou“ mimořádnou událostí, ale má nějaké skryté pozadí.

Foto: Wong Maye-E, ČTK/AP

Malajsijská policistka drží obrázek 19letého Íránce, který byl pozměněn. Mladík má nohy 29letého Íránce.

Už se objevily spekulace o tom, že letoun byl unesen do kmenových území Pákistánu nebo na nějaký ostrov a má být v budoucnu použit pro podobný teroristický útok, jaký spáchala 11. září 2001 Al-Káida. [celá zpráva]

Ve hře byla i verze, že jde o pojišťovací podvod.

Fotku změnila policie

Malajsijská policie přiznala pozměnění snímku, ale uvedla, že nešlo o „zlý úmysl nebo snahu někoho zmást“. Podle ní k tomu došlo při kopírování obrázku.

Dvojice ve věku 19 a 29 let přicestovala do Malajsie na své íránské doklady z Dauhá. Dále směřovali do Evropy. Použili pasy ukradené Italovi Luigimu Maraldimu a Rakušanovi Christianu Kozelovi. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám