Hlavní obsah

U Dillí hromadně znásilnili a zabili další dívku

Dillí

Další případ skupinového znásilnění, které skončilo smrtí zneužité, se stal v Indii na předměstí hlavního města Dillí. Tělo 21leté dělnice ze čtvrti Nodia bylo nalezeno v sobotu. Dívka se v pátek nevrátila z práce. Policie zadržela dva podezřelé a po třetím, který utekl, pátrá.

Foto: Rupak De Chowdhuri, Reuters

Demonstrace na podporu obětí znásilnění v Kalkatě

Článek

Otec dívky podal na policii stížnost, kvůli které byli čtyři policisté suspendováni a pátý přeřazen. Když nahlásil zmizení dívky, policisté na to nereagovali s tím, že nejspíš s někým odešla.

Soud s pěticí násilníků

V pondělí mají poprvé stanout před soudem muži, kteří 16. prosince zneužili 23letou studentku medicíny. Při prvním stání žaloba uvedla, že má proti nim silné důkazy včetně skvrn krve na jejich oděvech, kde už testy DNA potvrdily, že patří dívce. [celá zpráva]

Zveřejněna byla také jména útočníků. Stíháni jsou Ram Singh, jeho bratr Mukeš, Pavan Gupta, Vidžaj Šarma a Akšaj Thákur.

Indií hýbají mohutné manifestace za práva žen a protesty proti znásilňování, které je v této zemi na denním pořádku. Statistiky uvádějí, že každých 21 minut je znásilněna Indka.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Indii se konají protesty proti znásilňováníVideo: Reuters

Spor o jméno oběti

Spor se nyní rozpoutal ohledně jména oběti, které zveřejnil britský list Sunday People. Tvrdí, že na to dostal od otce povolení, ačkoli indické zákony neumožňují zveřejnit jméno oběti znásilnění. Otec ale nyní souhlas popírá. Tvrdí jen, že by mu nevadilo, kdyby jméno bylo použito v názvu nového zákona proti znásilnění. Listu však neposlal žádný písemný souhlas, jak to v případě úmrtí oběti vyžadují indické zákony. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám