Hlavní obsah

Všechny útočníky oběste, zvlášť toho mladistvého, vyzývá otec znásilněné Indky

Dillí

V sobotu začal zrychlený proces s pěticí mužů, kteří zbili a hromadně znásilnili 23letou Indku. Ta před týdnem podlehla zraněním, která při tom utrpěla. Pěti mužům hrozí absolutní trest, šestý bude souzen zvlášť, neboť je zřejmě nezletilý, což mají potvrdit testy kostní dřeně. Právě on si ale počínal nejbrutálněji a otec oběti vyzýval, že by měl také dostat nejvyšší trest.

Foto: Manish Swarup, ČTK/AP

Indičtí policisté před soudem v Dillí.

Článek

"Všech šest by mělo být oběšeno, zvlášť ten mladistvý, který byl nejkrutější ze všech," prohlásil 53letý otec studentky. "Pokud je k tomu potřeba změnit zákon, ať se tak stane."

Nejmladší spolupachatel oběť znásilňoval i poté, co upadla do bezvědomí. Právě on navrhl, aby byla opakovaně pohlavně zneužitá studentka vyhozena v bezvědomí z jedoucího autobusu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Dillí začne proces s pěticí mužů, kteří znásilnili IndkuVideo: Reuters

Rvačka v autobusu

V pátek také poprvé promluvil v televizi Zee News přítel dívky. Uvedl, že večer byli v kině na Pí a jeho život. Nedařilo se jim pak zastavit žádného rikšu a přijali nabídku soukromého autobusu se zatemněnými okny, že je doveze domů. V autobuse je ale začali obtěžovat. [celá zpráva]

Foto: Manish Swarup, ČTK/AP

Fronta před soudem v Dillí, kde lze hlásit násilí na ženách

"Tvrdě jsem se s třemi z nich pral. Rozdával jsem jim tvrdé rány. Ale další dva mě pak zasáhli železnou tyčí," popisoval hrůzné zážitky z 16. prosince. „I moje přítelkyně se s nimi prala, chtěla mě zachránit. Zkoušela zavolat policii na čísle 100, ale vzali jí mobil. Později jsem je prosil, aby ji nechali.“

Policii neodvezla znásilněnou hned do nemocnice

Poté, co je vyhodili z autobusu, se nemohl dovolat pomoci. Nikdo jim nezastavil.

"Zpomalili, podívali se na naše nahá těla a ujeli," vyprávěl muž. Kritizoval také postup policie. Přijela až po několika desítkách minut, ale hádali se, pod koho případ spadá. „Moje přítelkyně silně krvácela, ale místo toho, aby ji odvezli do nejbližší nemocnice, odvezli ji do mnohem vzdálenější.“

Policie popřela, že by se třicet minut dohadovala nad oběťmi. „Policejní dodávky odjely z místa činu do nemocnice během deseti minut,“ řekl policista Vivek Gogia. Vysvětlil, že nejeli hned, protože šli do nejbližšího hotelu pro prostěradla, aby nahé oběti násilí přikryli. Přítel ale tvrdí, že právě kvůli tomu ztratila studentka příliš mnoho krve a následně zemřela.

Televize totožnost muže nesdělila, ale během rozhovoru ukázala jeho obličej. Kvůli rozhovoru čelí policejní žalobě. Indické zákony zakazují zveřejnit totožnost obětí znásilnění. Muž ale tvrdí, že vystoupil v televizi právě proto, aby povzbudil další oběti znásilnění, aby se nebály činy hlásit na policii a pachatelé byli dopadeni. Naznačil, že autobus mohl být pastí na ženy.

Policie v Dillí už uvedla, že posílí hlídky v ulicích a zaměří se při kontrolách na soukromé autobusy se začerněnými okny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám