Hlavní obsah

Číňan obviněný z krádeže tajného prototypu iPhonu spáchal sebevraždu

Novinky, pst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šen-čen

Z 12. patra skočil čínský zaměstnanec tchajwanské firmy Foxconn, který byl zodpovědný za dodávku 16 prototypů nové generace mobilních telefonů iPhone firmě Apple. Jeden z přísně utajovaných přístrojů se totiž minulý týden ztratil a pětadvacetiletý San Dan-jong po třech dnech neunesl drsné vyšetřování agentů bezpečnosti z Foxconnu.

Foto: Archiv, Novinky

Apple iPhone

Článek

Tchajwanský Foxconn nyní zahájil podle stanice BBC vnitřní vyšetřování ve své pobočce v jihočínské průmyslové zóně Šen-čen poté, co bývalý spolužák zasebevražděného San Dan-jonga obvinil firemní ochranku ze zmlácení svého přítele.

Vyšetřování ztráty prototypu nového iPhonu trvalo tři dny a San, který byl zodpovědný za odeslání 16 kusů do Spojených států firmě Apple, odmítal, že by chybějící mobil odcizil nebo předal někomu jinému. Ochranka ho údajně tvrdě vyslýchala a také mu převrátila vzhůru nohama celý byt.

San napsal svým přátelům na internetu, že vyšetřování je pro něj nejstrašnější zkušeností v životě. Jeden jeho bývalý spolužák pak po Sanově smrti vypověděl celý příběh čínským novinám.

Foxconn zatím odvolal šéfa bezpečnosti v Šen-čenu. Již v minulosti se objevilo několik obvinění bývalých zaměstnanců na drsné praktiky firmy, které její vedení ostře odmítalo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám