Hlavní obsah

Šestadvacetiletý Ind žije v těle batolete

Novinky, Vladimír Michna, Hindustan Times

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šillong

Jerly Lyngdoh je šestadvacetiletý muž z Indie žijící v těle dítěte. Lékaři ve východoindické Meghalaje jsou tímto případem šokováni. Lyngdoh vypadá jako jakékoli jiné dvouleté batole, dokud však neotevře ústa. Má v nich totiž dvě řady dospělých zubů.

Foto: Profimedia.cz

Šestadvacetiletý Jerly Lyngdoh v náručí své matky

Článek

Ve věku, kdy muži již plodí děti, je Lynghdoh uvězněn těle malého dítěte. V tomto období prochází nemocemi, které obvykle mívají devíti až dvanáctiměsíční děti. Lynghdoh měří 81 centimetrů a váží deset kilogramů.

„Jediná věc, kterou sdílí se svými vrstevníky, jsou zuby,“ řekl jeho pediatr z města Šillong. „Myslíme, že to je případ onemocnění hypofýzy vedoucí ke slabé sekreci růstových hormonů,“ dodává lékař.

„Je to případ opačný k předčasné senilitě, Jerly je rarita,“ řekl pediatr. Zvláště když všech šest Jerlyho sourozenců nemá žádnou fyzickou nebo psychickou poruchu.

Jediná věc, kterou sdílí se svými vrstevníky, jsou zuby
pediatr

Jerly neumí číst ani psát. Jeho rodiče žijící v zemědělském venkovském prostředí po jeho narození nezaznamenali žádnou abnormalitu. Podle matky Merildy však Jerly trpěl určitou formou epilepsie, když mu byly asi čtyři měsíce.

Rodiče jsou chudí, proto šli za lidovým léčitelem. Ostatní členové rodiny chtěli, aby se Jerlyho zbavili, protože může přinést prokletí. Matka to ale odmítla.

Teprve charitativní organizace zajistila pro Jerlyho sedmnáctiměsíční léčbu a poté byl předán nemocnici Ganeš. Podle lékařů je Jerly zcela závislý na své matce. Jeho případ chtějí podrobně zkoumat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám