Hlavní obsah

Město v Porýní zrušilo kvůli migrantům masopustní průvod

Rheinberg

Město Rheinberg v okrese Wesel v Porýní na západě Německa zrušilo letošní masopustní průvod. Důvodem jsou silvestrovské útoky, které se odehrály v mnoha německých městech. Radnice oznámila, že není schopná zajistit návštěvníkům a účastníkům bezpečnost, napsal ve čtvrtek server časopisu Focus.

Foto: Právo

Masopustní průvod. Ilustrační foto

Článek

Policie a vedení města žádalo po karnevalovém spolku z místní části Orsoy, který tradiční průvod organizuje, aby předložil koncept zajištění bezpečnosti akce. To ovšem nebyl spolek schopen udělat, a tak karnevalovou slavnost raději zrušil.

Jedním z důvodů, proč se tradiční veselí zrušilo, byla skutečnost, že trasa průvodu měla vést kolem nedaleké ubytovny, kde žije asi 500 žadatelů o azyl, sdělil JonnyStreye, vedoucí odboru bezpečnosti rheinbergské radnice.

Vedení radnice se obávalo „nepředvídatelné“ reakce uprchlíků na průvod a toho, že by se při akci střetlo 4500 Němců a 500 cizinců. "To jsme tu ještě neměli,” dodal Strey.

V Kolíně nad Rýnem a v dalších městech (Hamburk, Stuttgart, Düsseldorf, Mnichov a Norimberk) během silvestrovské noci obklíčili mladí muži v malých skupinkách ženy, které sexuálně napadali a okrádali.

Podle svědků i policie byli pachatelé převážně arabského a severoafrického původu. V souvislosti s útoky policie obdržela 553 trestních oznámení a vyšetřuje 23 osob. Nejméně deset z nich jsou žadatelé o azyl, přinejmenším devět v Německu pobývá nelegálně.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám