Hlavní obsah

Pro chudé Slováky dovolená zdarma

– Bratislava
Právo, ivi

Stovky sociálně slabších rodin ve Slovenské republice mohou využít zcela novou nabídku dovolené zdarma. Stát totiž proplatí pobyt i plnou penzi pro rodiče i jejich děti a rodiny si hradí pouze dopravu.

Foto: Profimedia.cz

Demonstrace proti nezaměstnanosti v Bratislavě. Snímek z roku 2013

Článek

Tyto pobyty nabízí šest rekreačních zařízení ministerstva vnitra a ministerstva obrany, která byla dlouhodobě nevyužívaná.

Všechna nabízená zařízení jsou ve velmi atraktivních lokalitách slovenských lázeňských měst, a dále Liptova a Vysokých Tater.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Jde vesměs o rekreační pobyty pro sociálně slabší rodiny v délce čtyř až sedmi dnů. V rekreačních zařízeních je pro tyto potřeby rezervováno celkem dvanáct tisíc noclehů,“ uvedla v televizi Joj mluvčí slovenského ministerstva vnitra Andrea Dobiášová.

Podmínkou přidělení rekreace zdarma je příjem rodiny nepřesahující 1,5násobek životního minima. V praxi to znamená, že například rodina s jedním dítětem nemůže mít měsíční příjem vyšší než 640 eur (asi 17 tisíc Kč).

„Druhou podmínkou je, že školou povinné dítě musí řádně chodit do školy a nesmí mít neomluvenou absenci,“ upozornila mluvčí. To musí splnit každé dítě v rodině, i kdyby na rekreaci nejelo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám