Hlavní obsah

Nepleťte si kostel s diskotékou nebo pláží, vyzval ve vedrech polský kněz

Právo, pm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Palčivá vedra, která zalehla Evropu, trápí i Poláky. Starosti mají ovšem nejen lékaři s přílivem pacientů trpících následky přehřátí, ale překvapivě i katolický klérus. Ten vyzval ženy navštěvující svatostánky, aby dbaly na náležitý oděv.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Je pobuřující, když si věřící pletou chrám boží s diskotékou nebo pláží,“ zdvihl prst se vzkazem adresovaným především mladšímu pokolení kněz Maciej Mroczek z Vratislavi a upřesnil, jak má, respektive nemá vypadat oblečení do kostela: v žádném případě šortky či minisukně, nežádoucí jsou hluboké výstřihy, žádná odhalená ramena či průsvitné blůzky a všelijaké uvolněné topy. Takovým oblečením podle kněze nositelky vyvolávají pokušení, a tím vlastně páchají hřích. Udělit tuto výchovnou lekci věřícím pověřil Mroczeka episkopát.

Na setkání s bohem nesmějí jeho ovečky přijít s odhaleným břichem, naboso, v pantoflích či vietnamkách.

Muži zapomenou, proč přišli

„Tohle všechno lze považovat za hřích,“ zdůraznil vratislavský pastýř. Za krajně nepřijatelný označil přitom argument, že v palčivých vedrech uvolněné letní oblečení kněz na návštěvnicích kostela sedících v zadních lavicích přece stejně neuvidí.

„I tam sedí přece muži a ti, když spatří hříšně oblečené ženy, jak při poklekávání ještě více odhalují svá těla nebo předvádějí své spodní prádlo, mají velký problém soustředit se na to, kvůli čemu do kostela přišli,“ vysvětlil s tím, že na chvíle určené ke komunikaci se Stvořitelem je nezbytné chodit ve vhodném oblečení bez ohledu na to, kolik je venku na teploměru. „Na to nikdy nezapomínejte, milované sestry!“ uzavřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám